Ko na Japonskem zacvetijo češnje, se začne šolsko leto. V drugem delu delavnic, posvečenih Japonski, smo naše spoznavanje dežele vzhajajočega sonca namenili življenju japonskega šolarja. V sredo, 24. aprila 2019 smo pripravili 3 delavnice – učenci so pripravili značilno malico – bento, izdelovali so lesene predhodnice danes priljubljenih japonk in spoznali edinstveno obliko pripovedovanja zgodb ob slikah – kamišibaj.
Mnenja učencev, ki so jih zapisali ob zaključku delavnic, so zelo podobna. Všeč jim je bilo, da so lahko ustvarjali, se prepustili domišljiji, spoznavali značilnosti japonske prehrane in kulture. Delavnice smo zaključili s predstavitvijo vseh treh delavnic in skupnim druženjem ob slastnih palačinkah.

Vtisi učencev: »izdelovanje japonk je bilo zelo zabavno«, »ni mi žal, da sem prišla«, »najbolj mi je bilo všeč igranje v praktičnem prenosnem gledališču«, »všeč mi je bilo druženje z drugimi učenci«, »uživala sem pri rezanju zelenjave«, »navdušile so me palačinke«,….

Pripravil Tim za DNU
Zapisala: Damijana Počkaj Horvat