SIMBIOZA GIBA v šolskem letu 2021/2022

Drage učenke, učenci ter starši!

Mesec maj nas že prebuja v toplejša jutra in polni s predpoletno energijo. Ravno zato pri projektu SIMBIOZA mesec maj namenjamo boljšemu počutju, gibanju in zdravju vseh nas!

V sklopu projekta je bil pripravljen Simbioza GIBA NAGRADNI NATEČAJ, ki bo potekal v treh kategorijah: foto/video, likovni in literarni ustvarjalci in ustvarjalke – letos pričakujemo vaše umetnine na temo zdrave prehrane in zdravega načina življenja. Prispevke za nagradni natečaj pričakujemo na e-naslovu katja.krecenbaher@osfpmaribor.si vse do petka 27.5.2022 zvečer. Pri ustvarjanju so vam lahko v pomoč naslednja vprašanja:

  • Kakšen je vpliv hrane na naše počutje in zdravje?
  • Nas hrana lahko ozdravi in osreči, prežane žalost?
  • Kakšen je pomen lokalno pridelane hrane?

Pripravljen je tudi TEDENSKI GIBA IZZIV. V tokratnem izzivu povabim učence, da gibanje in druženje na svežem zraku izkoristijo zato, da pomagajo oziroma polepšajo dan osebam, ki so vam blizu, denimo starejšim ali bolnim, staršem, babicam in dedkom, tetam in stricem. Naj sprehod postane pot na kateri nabirate šopek in z njim koga razveselite! Napravite čim daljši sprehod – kolikor vam energija in volja dopuščata – dokaze o opravljenem izzivu pa sprejemam vse do 7. 5., da jih lahko še pravočasno posredujem naprej.

Popestrimo mesec maj in se gibajmo skupaj.

GIBA ZANIMIVOST

Ali ste vedeli?

 

Koordinatorica projekta na šoli, Katja Krecenbaher Mernik